Societé Agricola Le Muricce srl • Via Petriolo 66 • 50022 • Greve In Chianti

Het andere deel van de wijngaard, een ideaal gelegen en hoofdzakelijk zuidelijk gericht terrein met een oppervlakte van 3,45 hectare, heet La Casina. Die wijngaard bevindt zich even verderop, op één van de heuvels op het grondgebied van het dorpje Panzano.

 

2009 is een belangrijk jaar voor Le Muricce. In dat jaar kwam het domein in handen van  de nieuwe Belgische eigenaars, Bernard Buys en Rita Cornelis. Op hun initiatief kreeg Le Muricce een grondige opknapbeurt. Het productieproces van de wijn werd helemaal op punt gezet en gemoderniseerd volgens de beste en meest kwaliteitsvolle oenologische principes.

 

Bernard en Rita waren niet aan hun proefstuk toe. In 1998 werden ze eigenaar van een stukje wijngaard in Bourgogne, in  Frankrijk. Vandaag zijn Bernard en Rita één van de weinigen die de naam ‘Clos Vougeot’ op het etiket van hun wijnflessen mogen zetten.

Toscane en meer bepaald de Chiantistreek is zonder twijfel één van de bekendste regio’s van Italië. Dat hoeft niet te verwonderen, want Chianti staat voor alles wat mooi en lekker is: prachtige natuur, historische steden, pittige en smaakvolle olijfolie, witte en zwarte truffels en, uiteraard, schitterende wijnen…

 

Midden in de Chiantistreek, halverwege tussen Firenze en Siena, ligt het eeuwenoude stadje Greve in Chianti. Greve is omgeven door de mooiste wijngaarden van Toscane. Die wijngaarden liggen op het grondgebied van dorpjes als Panzano, Radda in Chianti en Gaiole, het hart van de wereldbefaamde wijnregio Chianti Classico.

 

Ongeveer 3 kilometer buiten het centrum van Greve in Chianti, in de richting van het gezellige dorpje Lamole, ligt het wijndomein Le Muricce. Le Muricce is een 3,65 hectare grote wijngaard. Centraal in het domein staat een prachtig gerestaureerd landhuis, omgeven door 1,2 hectare wijngaard.

 

 

NL

EN

Societé Agricola Le Muricce srl. 2015 - Design by Peter Vernaillen & Artscenic